A santiagói FIDAE Nemzetközi Légi és Űrkiállítás, a legjelentősebb űrkutatási, védelmi és biztonsági kiállítás Latin-Amerikában, és hosszú és sikeres pályafutása révén világszerte a régió vezető eseményeként ismerték el. 2024-ben a kiállítás április 9-14 között került megrendezésre

A török ​​Aselsan védelmi vállalat bemutatta a Leopard 2A4CHL harckocsi modelljét, amely tatalmazza a chilei hadsereg flottájának tervezett fejlesztéseit. A korszerűsítés elsősorban az elektronikai berendezésekre és az új tűzvédelmi rendszerre összpontosít.

2023 júliusában Chile 123,5 millió USD értékű szerződést írt alá az Aselsannal a frissítésekről, de a modernizáció mélységével és ütemtervével, illetve a helyi ipar részvételével kapcsolatos konkrét részleteket nem hozták nyilvánosságra. E szerződés részeként Aselsan nemrégiben irodát nyitott Santiagóban.

Chile jelenlegi flottája 140 Leopard 2A4 harckocsiból áll, amelyeket eredetileg Németországból vásároltak a 2000-es évek elején. Ezek az 1980-as évtized szabványait képviselő járművek Dél-Amerika legfélelmetesebb tankjai közé tartoznak, a venezuelai T-72B és az argentin TAM 2C után, tűzerő tekintetében a második helyet képviselik.

A FIDAE kiállításon a harckocsi bemutatott fejlesztései közé tartozik a VOLKAN tűzvezérlő rendszer, amely olyan új optoelektronikai rendszereket tartalmaz, mint például a KARTALGÖZÜ a tüzér látókörében. Emellett a parancsnok új panorámacélzója, valamint egy géppuskával, lézersugárzás-figyelmeztető rendszerrel és bejövő rakétaérzékeléssel felszerelt távirányítós fegyverzeti modul, továbbá a vezető első és hátsó kamerája is része a frissítésnek.

Aselsan javaslata további fejlesztéseket is felvázol, beleértve a „Barát vagy ellenség azonosítása” rendszer integrációját, az ukrán Zaslonhoz vagy a török ​​Akkorhoz hasonló aktív védelmi rendszereket, egy csatakezelő rendszert (BMS), mindenre kiterjedő megfigyelőrendszereket továbbá egy elektromos hajtórendszert a toronyhoz.

Címkép: a Chilei Hadsereg Leopard 2A4 harckocsija Fotó: Chilei Hadsereg

Forrás:

https://www.fidae.cl

https://defence-industry.eu/aselsan-presents-modernization-package-for-chilean-leopard-2a4-tanks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük