Forrás: Telegram

https://t.me/UOP_Official/1050?fbclid=IwAR3tBf7EHPh2QTp7cQQz5GXHiIa9ykMNAOv-kDF9nyOdpFSNW8dDRec6JQc

Az ” Ukroboronprom ” ukrán állami konszern a NATO-országokkal együttműködve 122 mm-es tüzérségi lövedékek gyártását indította el külföldön. A tevékenység eredményeként már sikerült szállítani egy tételt az ukrán fegyveres erőknek. 

Ez a lőszer már a harmadik lőszer, amelyet ukrán technológiával, ukrán szakosodott szakemberek bevonásával gyártanak külföldi létesítményekben. Az első két lőszer a 120 mm-es aknavető akna és a 125 mm-es harckocsi lövedék volt.


A 122 mm-es lövedéket az ukrán tüzérség használja a D-30 vontatott tarackokhoz (maximális hatótávolság – 15,4 km) és a 2C1 „Carnation” önjáró lövegekhez (maximális hatótávolság – 15,2 km).

Az ukrán védelmi minisztérium rendeléseit gyári tesztek előzték meg, amelyek során az Ukroboronprom jóváhagyta a lövedék szükséges taktikai és műszaki jellemzőit: a köpeny szilárdságát kilövéskor, a felszerelés stabilitását, a maximális lőtávolságot, a lövedék ellenőrzését sorozat tüzelés közben, a lövedék szétrobbanásának teljességét. Jellemző, hogy a repeszek száma jelentősen meghaladja a szabványos „szovjet” minta repeszhatását.

Megjegyezzük, hogy Ukrajna több NATO ország védelmi iparával is kezdeményezett már együttműködést. Ezek közül megemlítjük azokat, amelyekkel blogunkban már foglalkoztunk:

VOP CZ – UKROBORONPROM együttműködés

https://vedelmiiparblog.hu/blog/vop-cz-ukroboronprom-egyuttmukodes/

Brit fegyverek gyártása Ukrajnában

https://vedelmiiparblog.hu/blog/brit-fegyverek-gyartasa-ukrajnaban/

Ukroboronprom – NATO védelmiipari együttműködést

https://vedelmiiparblog.hu/blog/ukroboronprom-nato-vedelmiipari-egyuttmukodes/

Karbantartó központ Ukrajnában a francia Caesar tarackoknak

https://vedelmiiparblog.hu/blog/karbantarto-kozpont-ukrajnaban-a-francia-caesar-tarackoknak/

Ukrán – cseh védelmiipari klaszter

https://vedelmiiparblog.hu/blog/ukran-cseh-vedelmiipari-klaszter/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük