A Rheinmetall- BAE Systems Land közös vállalat (RBSL) megkezdte a brit hadsereg számára a Boxer MIV gyártását

Forrás:

https://rbsl.com/news-and-events/news/manufacturing-begins-on-boxer

Az RBSL a német  Rheinmetall és a  a BAE Systems között 2019. júliusában megalakított új független vegyesvállalat. Székhelye az Egyesült Királyságban van. A cég telfordi telephelyén 2023. március 27.-én megkezdte a Boxer Mechanized Infantry Vehicle (MIV) kulcsfontosságú alkatrészeinek gyártására irányuló tevékenységét.

A Boxer egy német-holland 8×8 kerekes, többcélú páncélozott harcjármű, melynek moduláris felépítése sokféle fegyver elhelyezését teszi lehetővé, beleértve a különböző típusú és fegyverzetű harci modulokat, valamint egyéb felszereléseket.

Az RBSL büszke örökséggel rendelkezik, mivel az elődök a hadsereg számos páncélozott járműflottáját tervezték és szállították különböző üzleti neveken.

Nagy-Britanniában Telfordban, Dorsetben, Bristolban és Newcastle közelében lévő egyesült királyságbeli telephelyeiken több mint 530 alkalmazottból álló képzett munkaerő, köztük 250 mérnök dolgozik. 

Az RBSL 40 millió fontot fektetett be 29 hektáros telephelyére, világszínvonalú gyártólétesítménnyé alakítva azt azért, hogy a vállalkozás új generációs katonai járműveket tudjon szállítani és üzemeltetés közbeni támogatást biztosítani.

Ez a felújítás magába foglalja a rendszerintegrációs laborok telepítését, új daruk, hegesztőberendezések és felületkezelő létesítmények, valamint új vizsgálati létesítmények létrehozását, köztük egy 1,6 km-es tesztpályát.

Colin McClean, az RBSL ügyvezető igazgatója szerint: „A Boxer leszállítása nemcsak a brit hadsereg képességének teljes változását fogja biztosítani MIV-követelményeik teljesítéséhez, hanem a létfontosságú mérnöki és gyártási készségeket is megvédi az Egyesült Királyság szuverén képességeként.”

A Boxer programban mintegy 623 jármű szállítása történik a brit hadseregnek. A járműveket különböző változatokban gyártják le. 2018 áprilisában hozták nyilvánosságra Nagy-Britannia védelmi minisztériumának azon szándékát, hogy visszatérjen a Boxer MIV fejlesztési programhoz. A 2019 novemberében bejelentett első ügylet értéke 2,8 milliárd font. Az első járművek várhatóan 2023-ban állnak üzembe.

A gyártás egyenlő mértékben van megosztva az RBSL és a Stockport-bázisú WFEL alvállalkozó között. Mindkét cég vállalja a páncélozott járművek szerkezeteinek gyártását, a komplett járművek összeszerelését, integrálását és tesztelését saját létesítményeiben. Az aktuális rendeléseket egy műszakban képesek teljesíteni, kapacitás tartalékokkal rendelkeznek további rendelések teljesítésére és exportra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük