Az RMMV elnyerte a bécsi utómegrendelést: az osztrák hadsereg több teherautót vásárol – több mint 300 millió eurós további eladások

A Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) újabb jelentős értékesítési sikert ért el Ausztriában, megnyerve az osztrák hadsereg további logisztikai járműveire kiírt pályázatot. Az osztrák beszerzési szervezettel, a bécsi Bundesbeschaffung GmbH-val (BGG) kötött meglévő keretmegállapodás megfelelő bővítése akár 300 teherautó szállítását irányozza elő, elsősorban a HX járműcsaládból. Az újonnan elnyert tételre kibővített szerződés 48 hónapra szól, és lehetőséget kínál a 300 millió eurót meghaladó összértékű járművek rugalmas lehívására.

2023 tavaszán a Rheinmetall MAN Military Vehicles mind a hat katonai tételt megnyerte az összesen 23 teherautó tételre kiírt pályázaton. Az így létrejött keretszerződés hét évre szól, és legfeljebb 1375 jármű szállítását irányozza elő az RMMV HX, TGS és TGM sorozataiból. A megrendelések mennyisége elérheti az 525 millió eurót. A Rheinmetall MAN Military Vehicles esetében egy további tétel odaítélésével a keretszerződés összege meghaladja a 825 millió eurót.

A tavaly tavasszal megkötött keretmegállapodás kibővítése része az osztrák hadsereg átfogó modernizációjának, amelynek „2023-as felépítési terve” jelentős beruházásokat ír elő az ország katonai képességeibe. A haderők terepen való mobilitásának javítása a terv kulcsfontosságú eleme, amely tükröződik a mára jó adottságokkal rendelkező BBG keretmegállapodásban is.

Klaudia Tanner osztrák védelmi miniszter a közelmúltban ellátogatott a bécsi Liesing kerületben található RMMV üzembe, ahol méltatta a bécsi állomány munkáját: „Lenyűgözött az itt folyó munka professzionalizmusa. És nagyon örülök, hogy az osztrák fegyveres erőknek olyan megbízható partnerük van, mint az RMMV.”

Rheinmetall járművek átadása Klaudia Tanner osztrák szövetségi miniszter által a Wels Hessen laktanyában Forrás: https://www.ooekb.at/oebh-neue-schwerlasttransporter-uebergeben/

„A Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH-val kötött keretmegállapodás kiterjesztése újabb erős jele annak, hogy az osztrák hadsereg modernizálódik, de ez még inkább vonatkozik az osztrák gazdaságra” – nyilatkozta Michael Wittlinger, az RMMV ügyvezető igazgatója. Büszkék vagyunk nemcsak arra, hogy bécsi üzemünk hozzájárul az osztrák hozzáadott értékhez, hanem arra is, hogy növelni tudjuk az osztrák hadsereg ellenálló képességét, autarkiáját és fenntarthatóságát.”

Az osztrák hadsereg már évek óta nagyon jó vásárlója az RMMV-nek, a cég TGM, TGS és HX vonalainak járművei sikeresen üzemelnek. Az új keretmegállapodás értelmében 2023 első felében 850 darab, duplakabinos és cserélhető felépítményes TGM teherautó, valamint 15 darab HX81 páncélozott mentőjármű, köztük egy 8 tengelyes pótkocsi megrendelésére került sor. Ezen túlmenően a következő néhány évben a tervek szerint leszállítják a háromoldalas billenős beépítésű és hátsó daruval rendelkező HX teherautókat, csakúgy, mint a Palfinger horogrendszerrel szerelt TGS 8×8 járműveket. 2021 végén ráadásul az osztrák hadsereg megrendelést adott az RMMV-től cserélhető integrált páncélozott kabinokra. Ezek nagyon rövid időn belül felszerelhetők a meglévő HX járművekre, az üzemeltetési követelményeknek megfelelően.

Az RMMV egy vegyes vállalat, amelyben a Rheinmetall AG 51%-os részesedéssel rendelkezik, a fennmaradó 49%-ot pedig az MAN Truck & Bus SE birtokolja.

Címkép: HX sorozatú tehetgépjármű, a Rheinmetall által kiadott sajtóközlemény melléklete

Forrás: Rheinmetall sajtóközlemény 2023.12.19.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük