A címképen az Ukrajnába szállításra kerülő USA Bradly gyalogos szállítójárművek kirakodása a görög Alexandoupolis kikőtőben, ahol 50 járművet rakodnak át a hajóról gépjárművekre. A szállítás Ukrajnába Bulgárián keresztül történik.

A NATO Egyesült Fegyveres Erőinek európai főparancsnoka, Christopher Cavoli tábornok szerint Ukrajna időben megkapja az ellentámadáshoz ígért felszerelést. Ezt az Egyesült Államok Kongresszusa Fegyveres Erők Képviselőház Bizottságának meghallgatásain mondta.

„Leültünk ukrán kollégáinkkal, kiszámoltuk, mennyi felszerelésre van szükségük ehhez az offenzívához, és begyűjtöttük a szövetségeseinktől, akik nagyon nagylelkűek voltak, különösen a harckocsik és páncélozott harcjárművek tekintetében. És mindezt Ukrajnába helyeztük, a harcjárművek több mint 98 százaléka már ott van” – mondta Cavoli arra a kérdésre válaszolva, hogy Ukrajna képes lesz-e időben megkapni a felkelés elleni felszerelést.

„Szilárd meggyőződésem, hogy leszállítottuk a szükséges berendezéseket, és továbbra is szállítani fogunk, hogy támogassuk működésüket” – tette hozzá Cavoli.

Elmondása szerint az eddigi anyagi támogatás és a több mint 50 nemzetközi adományozó által Ukrajnának nyújtott kiképzés óriási és meghatározó volt az ukrán hadsereg sikere szempontjából.

„Koalíciónk a tél folyamán lehetővé tette az ukrán fegyveres erőknek, hogy megteremtsék a szükséges lehetőségeket Ukrajna szuverén területének egy részének védelméhez és visszahódításához” – mondta a tábornok.

Emellett meggyőződésének adott hangot, hogy az ukrán partnerek jól használják fel a nyújtott segélyeket.

Amint arról beszámoltunk, a NATO egyesített fegyveres erőinek főparancsnoka Európában, Christopher Cavoli tábornok támogatja, hogy Ukrajna a legmodernebb nyugati fegyverekkel, köztük F-16-os vadászgépekkel és nagy hatótávolságú rakétákkal lássa el Ukrajnát, hogy meghozza győzelmét a háborúban.

Forrás: https://www.eurointegration.com.ua/news/2023/04/26/7160575/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük