A francia média szerint az ötödik generációs USA gyártmányú F-35-ös vadászgép komoly kihívás elé állíthatja az európai repülőipart. Az európai országok közül már 14 ország üzemelteti vagy választotta az F-35-öt.

Ez a növekvő népszerűség megszilárdította az F-35-ös pozícióját Európa-szerte, megkérdőjelezve Európa saját, feltörekvő vadászrepülőgép-terveinek jövőjét. 

Európa fejlődése az ötödik generációs repülőgép-technológia terén elmaradt. Ez főképpen az európai katonai erők közötti együttműködési problémáknak tudható be, például a Rafale és a Typhoon vadászrepülőgép projektek esetében. Ennek „eredményeként” e két vadászrepülőgép tervezése az 1980-as évektől a 21. század hajnaláig terjedt. Ebben az időszakban hadrendbe állt az F-22, a világ első ötödik generációs repülőgépe. 

Az európai védelmi költségvetés megszorítása és az F-35 projekt előrehaladott állapota miatt egyre több európai nemzet választja az F-35 közvetlen megvásárlását, félretéve a hazai, ötödik generációs repülőgépek fejlesztését. 

Mindazonáltal Európa nem mondott le arról a szándékáról, hogy előmozdítsa a harci repülőgépek új generációjának kifejlesztését. Jelenleg több európai ország indított kutatás-fejlesztési projekteket a következő generációs vadászgépekre, és érdekes módon már döntés született az ötödik generációs repülőgépek megkerüléséről, és egyenesen a hatodik generációs modellek fejlesztésében gondolkodnak.

Az SCAF (Franciaország, Németország, Spanyolország és Belgium részvételével) és a GCAP (az Egyesült Királyságból, Olaszországból és Japánból) olyan projekteket indítottak új vadászrepülőgépek kidolgozására, amelyek 2060-ig vagy azután is használhatóak lehetnek. Ezek az európai törekvések azonban kihívásokkal néznek szembe, főképpen az Egyesült Államok félelmetes jelenléte az európai régió védelmi arénájában. 

Az Egyesült Államok aktívan bátorítja az európai nemzeteket, hogy mutassák ki támogatásukat az USA lopakodó vadászrepülőgépe, az F-35 iránt.  Az amerikai harci repülőgépek növekvő befolyása látszólag csökkenti az európai repülőgépek jelentőségét. 

Ez az elmozdulás nyilvánvaló volt, amikor Svájc 2021-ben elutasította a francia Rafale repülőgépeket, majd 2022-ben, amikor Finnország nem a svéd Gripen E/F repülőgépeke választotta. 2023 nehéz év volt az európai gyártók számára, mivel Görögország, Románia, Csehország és Portugália az F-35 mellett döntött új generációs vadászgépei számára. 

A francia média ezt az elsöprő tendenciát „cunamihoz” hasonlította, ami azt sugallja, hogy az F-35 elfoglalta Európát. Az előrejelzések szerint 2030-ra az európai légierő kétharmada lesz felszerelve ezzel a repülőgéppel. Ez óriási veszélyt jelent az európai repülőiparra, mivel azt jelenti, hogy csak néhány európai nemzet lesz képes fenntartani a hazai vadászrepülőgép programját.

Az F-35 európai jelenléte, amint arról a különböző sajtóorgánumok beszámoltak, több európai országot kényszerítettek a beszerzésre, ahelyett, hogy a helyi vadászgépek fejlesztésébe fektettek volna be. Ez a fejlemény jelentős csapást mért az európai repülési iparra, amely történelmileg büszke volt az őshonos vadászgép-technológiára. 

Az F-35 sikere azonban aligha volt meglepő. A Dassault Aviation már a 2000-es évek vége óta arra figyelmeztetett, hogy az F-35 elsődleges célja az európai légiközlekedési ipar elfojtása, valamint piaci és stratégiai autonómiájának csorbítása. Az F-35-ös vadászrepülőgépek európai nemzetek rendelkezésére bocsátása tovább erősítette az Egyesült Államok katonai és politikai lábnyomát a kontinensen. 

Csak néhány kiválasztott, köztük a francia Rafale és a svéd Gripen folytatja vadászgép-programjaik támogatását. Ezeket azonban hátráltatja a piaci kereslet hiánya, a költségvetési korlátok és az eredendő technikai bonyolultságok. 

Ha nem hagyják figyelmen kívül, ez potenciálisan megtizedelheti az egész európai katonai repülési ipart – amely világszerte a vadászgépek fejlesztésében, gyártásában és értékesítésében mutatott rátermettségéről ismert –, de jelenleg az Egyesült Államok F-35-öse fenyegeti. 

Ha az európai országok továbbra is előnyben részesítik az F-35-öt a hazai vadászgépekkel szemben, az komoly egzisztenciális válságot idézhet elő az európai repülési iparban. Bár az F-35 választása azonnali katonai és politikai haszonnal járhat, hosszú távon alááshatja az európai katonai repülőipari ágazat fenntarthatóságát és stratégiai függetlenségét. 

Ezért alapvető fontosságú, hogy az európai nemzetek alaposan megvizsgálják stratégiai érdekeiket és fejlődési kilátásaikat annak biztosítása érdekében, hogy megőrizzék relevanciájukat és tekintélyüket a nemzetközi katonai repülőipar színtéren.

Címkép: illusztráció F-35 Forrás: https://www.hurriyetdailynews.com/ankara-no-problems-with-delivery-of-f-35-fighter-jets-134962

Forrás:

https://bulgarianmilitary.com/2023/12/26/f-35-will-kill-the-european-aviation-industry-france-says/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük