Az izraeli védelmi minisztérium szerződést kötött izraeli védelmi cégekkel a folyamatban lévő háborúban használt lőszerkészletek feltöltésére.

Az október 7-én kitört háború csökkentette az Izraeli Védelmi Erők (IDF) készleteit, és arra kényszerítette Izraelt, hogy bizonyos típusú lőszerek sürgősségi szállítását kérje az Egyesült Államoktól, főként tüzérségi és harckocsi lőszerek szállítására.

Az Elbit Systems május 21.-én összesen körülbelül 760 millió USD értékű szerződést kapott az izraeli védelmi minisztérium (IMOD) lőszerszállítására vonatkozóan. A szerződések alapján történő szállítás két éven keresztül történik.

Időközben bejelentés érkezett, hogy a Az Elbit Systems május 25.-én újabb körülbelül 260 millió dollár értékű szerződést kötött egy nemzetközi ügyféllel. A szerződés teljesítése 2 évre szól.

Bezhalel (Butzi) Machlis, az Elbit Systems elnök-vezérigazgatója: „Büszkék vagyunk arra, hogy továbbra is fejlett megoldásainkat kínáljuk nemzetközi ügyfeleinknek, fokozva a nemzetbiztonságot és fejlesztve a technológiai képességeket”.

Amint arról a cég korábban beszámolt, a Swords of Iron háború kezdete óta az Elbit Systems lényegesen megnövekedett keresletet tapasztalt termékei és megoldásai iránt az IMOD részéről a háború előtti kereslethez képest.

Az izraeli cég szerint a további, nehezen megjósolható fejleményektől függően az IMOD megnövekedett kereslete a cég termékei és megoldásai iránt tovább folytatódhat, és lényeges többlet megrendeléseket generálhat a cég számára.

Az Elbit Systems

Az Elbit Systems vezető globális védelmi technológiai vállalat, amely fejlett megoldásokat kínál. Az Elbit Systems egy sor következő generációs megoldást fejleszt, gyárt, integrál és tart fenn több területen.

Az agilis, együttműködésen alapuló kultúrája és Izrael technológiai ökoszisztémája révén az Elbit Systems lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy megbirkózzanak a gyorsan fejlődő harctéri kihívásokkal és leküzdjék a fenyegetéseket.

Az Elbit Systems öt kontinens több tucat országában körülbelül 19 000 embert foglalkoztat. 2023-ban a vállalat körülbelül 6,0 milliárd dolláros bevételről és 17,8 milliárd dolláros rendelésállományról számolt be.

Címkép: IDF harckocsi oszlop

Forrás:

https://defence-industry.eu/elbit-systems-secures-usd-760-million-in-ammunition-contracts

https://elbitsystems.com/pr-new/elbit-systems-awarded-a-contract-of-approximately-260-million-by-an-international-customer

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük