Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök meglátogatta Ausztrália legnagyobb hadiipari export kapacitását

A Rheinmetall, az Ausztrál Védelmi Erők legnagyobb katonai járműszállítója április 2-án vendégül látta Anthony Albanese-t, Ausztrália miniszterelnökét.

Albanese úr meglátogatta a Rheinmetall 11 hektáros létesítményét a délkelet-queenslandi Redbankban, amely a legfontosabb gyártósort, páncélgyártó, hegesztő és tesztpálya létesítményeket foglalja magában.

Nathan Poyner, a Rheinmetall Defense Australia ügyvezető igazgatója elmondta, hogy Albanese úr látogatása a Katonai Kiválósági Központban a valaha volt legnagyobb védelmi export ünneplése volt, amely több mint 120 nehézfegyverszállító járműből áll a német hadsereg (Bundeswehr) számára.

A Kiválósági Központ kulcsfontosságú szállítója a szárazföldi és tengeri biztonság és védelem, valamint a lőszer és a tengeri védelem területén.

Mr. Poyner elmondta, hogy a The Heavy Weapon Carrier for the Infantry a Boxer Combat Vehicle-en (CRV), az Ausztrál Védelmi Erők kerekes páncélozott felderítő járművén alapul, amelyet szintén a Rheinmetall szállít.

Ez a jól bevált 8×8-as harcjármű páncélozott felderítő küldetési modullal, beleértve a kétszemélyes Lance tornyot. A fő fegyver a Rheinmetall MK30-2 ABM automata ágyú, amelyet a német Puma gyalogsági harcjárműbe is beépítenek. Ezenkívül a többcélú irányított rakétarendszer („mehrrollenfähiges leichtes Lenkflugkörpersystem” vagy MELLS), amely lehetővé teszi, hogy a gyalogság nehézfegyverhordozója páncéltörő védelmet nyújtson.

A Heavy Weapon Carrier vagy a „schwerer Waffenträger Infanterie” jármű az ausztrál hadsereg BOXER Combat Reconnaissance Vehicle-jén (CRV) alapul.

A szállítás a tervek szerint 2025-ben kezdődik.

A Rheinmetallnak több mint 900 alkalmazottja van Ausztráliában, csúcstechnológiás képességei vannak, és Redbank-ben bejáratott gyártóüzeme van, amely járműveket, páncélokat és elektronikát gyárt. Ausztrál és globális ellátási láncunk növekedni fog, és további jólétet hoz a kis- és középvállalkozások számára, ahogy új megrendeléseket szerezünk a meglévő exportprogramok kiegészítésére.

„Üdvözöljük Ausztrália és Németország szoros védelmi ipari partnerségét, mivel a két nemzet együttműködik a globális biztonság fokozása érdekében” – tette hozzá Poyner úr.

A Boxer egy modern 8×8-as páncélozott jármű, amely a világ különböző fegyveres erőinél üzemel vagy beszerzés alatt áll. A Boxer megnövelt biztonságot és védelmet nyújt a legénység számára, valamint magas szintű tűzerővel és mobilitással rendelkezik a hosszan tartó békefenntartó műveletekhez, valamint a közeli konfliktusokhoz.

Ausztráliában a Rheinmetall a legnagyobb katonai járművek szállítója az ország fegyveres erőinek. A Land 400 Phase 2 projekt részeként leszállított 211 Boxer jármű mellett – ebből 133 a legénységi Lance toronnyal rendelkező CRV változatban – a cég az Ausztrál Védelmi Erők több mint 2900 járműből álló HX-flottáját is támogatja. A Rheinmetall emellett az Ausztrál Királyi Haditengerészetnek is biztosítja a Multi-Munition Soft-Kill Systemet, kezeli a védelmi képzési rendszereket, és több mint 200 HX teherautót szállított az új-zélandi védelmi erőknek.

Poyner úr hozzátette, hogy a több mint 300 ausztrál partnerrel Ausztráliára ruházott szuverén rendszertervezés és gyártás mélysége tükrözi azt a fejlett gyártást, amelyre ez az ország az ausztrál kormány támogatásával képes.

Forrás:

Rheinmetall 2024. április 2. sajtóközlemény

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük