Az ausztrál Electro Optic System (EOS) távirányítású fegyverrendszereket (RWS) szállít Ukrajnának

Forrás:

https://www.eos-aus.com/eos-to-supply-remote-weapon-systems-to-ukraine

Az ausztrál Electro Optic Systems (EOS) áprlilis 3-án Canberrában bejelentette, hogy szerződést kötött távirányítású fegyverrendszer (Remote Weapon Systems – RWS) szállítására Ukrajna számára. A szerződés értéke mintegy 80 millió USD (körülbelül 120 millió ausztrál dollár).

A rendszer szállítását a szerződés 2023-re és 2024-re irányozza elő.

A hírt  az Electro Optic Systems hivatalos honlapján jelentették be .

Az EOS Defence Systems üzletága a SpetsTechnoExporttal („STE”) (ejtsd: SpecTyehExport) állami monopóliumú ukrán külkereskedelmi vállalattal kötött szerződést, mintegy száz „nehéz RWS” szállítására Ukrajnába, beleértve a pótalkatrészeket és a kapcsolódó szolgáltatásokat.

Sajnos a híradás alapján nem azonosítható be pontosan a megvásárolt típus, de a legvalószínűbb, hogy az R400S Mk2 képezi a szállítás tárgyát.

Ez a rendszer különféle fegyvereket foglal magába, egy géppuskát, egy 30 mm-es könnyű gépágyút és egy automata gránátvetőt.

Az első találat valószínűségét egy továbbfejlesztett integrált ballisztikai megoldás biztosítja, amely elemzi a fegyverek és lőszerek adatait, a hatótávolságot, a környezeti adatokat, a jármű helyzetét és a mozgás dinamikáját.

Az R400S – Mk2 az EOS régóta fennálló terméke, és jelenleg számos katonai szolgálatnál használják Ausztráliában, Észak-Amerikában, Európában és Délkelet-Ázsiában.

A terméket Ausztráliában gyártják. Az EOS több mint száz beszállítóból álló támogatási hálózatra és ellátási láncra támaszkodik Ausztrália szerte, és nemzetközi szinten is.

 Úgy tervezték, hogy működése nagyobb pontosságot és megbízhatóságot biztosítson, mint bármely más versenytárs hasonló rendszere. Az RWS különféle járművekbe és platformokba integrálható. Előnye, hogy miközben biztosítja a teljes értékű fegyverhasználatot, a legénység a járműben védett helyzetből kezeli a rendszert.

Ami egyelőre számunkra nem ismert, hogy vajon milyen hordozó platformra fogják illeszteni a fegyverrendszert, és hogy ki (melyik cég) fogja ezt a tevékenységet végrehajtani. Természetesen az sem elhanyagolható faktor, hogy mennyi időt vesz igénybe a fegyver hordozó platformra illesztése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük