Címkép: a Granat-PG csapásmérő drón Fotó: Status Arms

Az orosz Astron tervezőiroda (Astron Optical-Mechanical Design Bureau) először mutatta be az új Granat-PG csapásmérő bombázó drónját az Army-2023 nemzetközi haditechnikai kiállításon.

„Ez az első alkalom, hogy bemutatjuk a Granat-PG csapásmérő bombázó drónrendszert. Az eszközt úgy tervezték, hogy PG-7VL páncéltörő gránátot használjon. Ez egy jó öreg hadianyag, amely mindig az orosz csapatok rendelkezésére áll. A rendszer előnye, hogy a katonák ismerik, nem okoz gondot a lőszer alkalmazása. A Granat-PG-t sikeresen használják a különleges hadműveleti területen (értsd: orosz – ukrán háború)” – idézte a tervezőirodát a TASS .

A drón az első személyű nézet (First Person View – nézet a kezelőtől) családjába tartozik. A kezelés valós időben történik a konzolon vagy a kezelői szemüvegen keresztül.

 Nagy felbontású hőkamerája 200 méter távolságból emberi alak, 500 méter távolságból pedig egy autó azonosítását teszi lehetővé.

A drón hatótávolsága nyílt terepen 5 km, városi környezetben 3,5 km. Maximális sebessége 140 km/h, 1,6 kg hasznos terhet képes szállítani.

Védett kommunikációs csatornákon keresztül vezérlik, ami ellenállóvá teszi az ellenséges elektronikus zavaró rendszereivel szemben.

Forrás:

https://www.defensemirror.com/news/34789/Granat_PG_Bomber_Drone_Debuts_at_ARMY_2023

http://status-arms.ru/novosti/udarnyy-fpv-dron-granat-pg-vpervye-pokazali-na-for/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük