2024. február 16-án India kormánya jóváhagyta az eddig megrendelteken túl további tizenöt Airbus C-295 típusú repülőgép megvásárlását, amelyeket járőr-repülőgép konfigurációjában kívánnak használni.

A tervek szerint a gépeket az indiai haditengerészeti repüléshez (hat C-295MPA), valamint a parti őrséghez (kilenc C-295MSA konfigurációban) szállítják majd.

Jelenleg még nyitott a kérdés, hogy a mostani jóváhagyást követően a 15 darab C-295 szállítására a szerződéskötés mikor jön létre.

A haditengerészeti repülés esetében a C-295MPA a Boeing P-8I Neptune repülőgépek flottáját fogja kiegészíteni.

India már régóta jelezte, hogy folytatni kívánja az Airbus C-295 családhoz tartozó repülőgépek vásárlását különféle konfigurációkban.

Az Airbus az első C-295-est 2023. szeptemberében adta át Indiának fly-away (elrepülhető) konstrukcióban, annak érdekében, hogy az Indiai Légierő (IAF) megkezdje elöregedett flottájának cseréjét.

Az első repülőgép gyártásáról, berepüléséről, átadásáról az alábbiakban láthatunk egy rövid (1’ 30”) videót:

Eddig 56 darab C-295MW-os szállításra kialakított repülőgép szállítására kötöttek szerződést – ebből tizenhatot a spanyolországi Airbus üzemből szállítanak Indiába. A maradék 40 darabot pedig licence alapján építik meg az indiai Tata Advanced Systems Limited üzemében.

A teljes projekt a jelenleg használt Hawker Siddeley HS 748 könnyű szállító repülőgépet váltja fel.

Jelenleg az Airbus üzemeiben Európában az indiai gyártószemélyzet képzése folyik.

Az Indiában gyártásra tervezett 40 repülőgépből az első „Make in India” C-295 2026. szeptemberében kerül ki a vadodarai gyártóüzemből. Az utolsó repülőgépet várhatóan 2031. augusztusában adják át az indiai légierőnek. A fenti terv szerint évente 8 repülőgépet fognak gyártani, ami azt jelenti, hogy átlagban másfél havonta repül ki egy új gép.

Ez lesz az első katonai repülőgép, amelyet Indiában gyártanak magánkonzorcium által.

A C-295-ös program marketing szempontból sikeres repülőgép. Kazahsztán újabb megrendelésének köszönhetően az eladott gépek száma elérte a 300 példányt.

Érdemes megjegyezni, hogy a C-295 sikerei közé tartozik, hogy a gyártást jelentős kooperációs háttér támogatja. Ennek egyik példájaként említjük az Airbus Poland SA varsói üzemében kialakított kooperációs kapacitást, ahol a C-295 repülőgépek sárkány szerkezetének több mint 40%-át gyártják. A termékportfólió magában foglalja a komplex törzs- és szárnyszerkezetek, ajtók, kábelszerelvények és precíziós alkatrészek gyártását.

Címkép: az első C-295 átadása Indiának

Forrás:

https://zbiam.pl/wiecej-samolotow-c-295-dla-indii/

https://pzlwarszawa.com/zakres-dzialalnosci/struktury-lotnicze/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük