A Derco, a Lockheed Martin cége, megállapodást írt alá a román Aerostar SA-val a román légierő F-16-os flottájának műszaki támogatása érdekében

A megállapodás egy hosszabb távú együttműködés első lépéseit jelent. A mostani megállapodás azokra a berendezésekre irányul, amelyek a repülőgépek napi üzemeltetése során műszaki munkákat igényelhetnek, nevezetesen a futómű, a kerekek és a fékek javításáról.

Ezáltal csökken az átfutási időt és könnyíti a küldetésre való felkészültség logisztikáját.

A Derco által biztosított speciális szerszámok, felszerelések, műszaki dokumentáció és képzés révén az Aerostar hosszabb távon fel lesz szerelve az F-16 alkatrészek sikeres javításához szükséges ismeretekkel és készségekkel.

„Büszkék vagyunk arra, hogy mi lehetünk a Lockheed Martin legújabb üzletága, amely az Aerostarral kötött új megállapodás révén partneri viszonyban áll Romániával” – mondta a Derco elnöke és vezérigazgatója, Todd Morar. „A Derco technológiai megoldásai, amelyet megosztunk az Aerostarral, biztosítják az F-16-os vadászgépeket üzemeltető román légierő felkészültségét, hatékonyságát és biztonságát.”

„Az Aerostar ellátja az új repülőgépflottához szükséges karbantartási és javítási tevékenységeket Romániában és a régióban. Szeretnénk megerősíteni Románia pozícióját ezen a piacon, és támaszkodni akarunk műszaki képességeinkre és tudásunkra” – mondta Grigore Filip, az Aerostar SA elnök-vezérigazgatója.

A megállapodás napokkal azután jött létre, hogy a hét elején felavatták az első európai F-16-os kiképzőközpontot a dél-romániai Fetești légibázison.

A Lockheed Martin 26 éves együttműködésére épít Romániával a honvédelem, az ipar és a tudományos élet támogatására. Globális technológiai vezetőként a Lockheed Martin elkötelezett amellett, hogy támogassa a Gazdasági Minisztérium azon munkáját, amely a romániai repülőgép- és védelmi ipar képességeinek megerősítésére irányul, valamint olyan hosszú távú partnerségekbe fektet be, amelyek támogatják a magas képzettséget igénylő munkahelyek teremtését és a technológiatranszfert.

Címkép: illusztráció -a 1606 lajtstromszámú román F-16 repülőgép

Forrás: Lockheed Martin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük