Címkép: LMV2 4X4 jármű (Light Multirole Vehicle) az IDV cég weboldaláról

A védelmi és speciális járművekre szakosodott IDV (Iveco Defense Vehicles – Iveco Védelmi Járművek) keretmegállapodást írt alá a Svéd Védelmi Anyagigazgatási Hivatallal

Az IDV akár 3000 könnyű harcászati ​​járművet szállít a svéd fegyveres erőknek, a kezdeti rendelés értéke 400 járműre 850 millió SEK értékű (körülbelül 80 millió dollár).

Amint azt a vállalat publikálta, keretmegállapodást írt alá legfeljebb 3000 darab MUV 4×4 típusú (Military Utility Vehicle – Katonai Haszonjármű) típusú LMPV (Light Multi Purpose Vehicle – Könnyű Többcélú Jármű) szállítására a Svéd Fegyveres Erők számára.

A keretmegállapodás négy évre szól, 2023-tól 2027-ig, azzal a lehetőséggel, hogy a megállapodás további öt évvel meghosszabbítható. A MUV 4×4, a kiválasztott jármű az LMPV követelményeit teljesíteni képes, 12 különböző változatban érhető el, beleértve a csapatszállító járműveket, az orvosi változatokat, a kommunikációs járműveket, a logisztikai járműveket és a kutyaszállító járműveket.

A 12 különböző LMPV-változat könnyen elhelyezhető a MUV platformon, amely egy sokoldalú és moduláris járműcsalád, amely számos kombinációt tartalmaz össztömeg, alváz, fülke, motor és hajtáslánc tekintetében. Az IDV által kínált járművek magas szintű mobilitást, katonai üzemanyagokkal való kompatibilitást, változatos éghajlati tartományokhoz való alkalmazkodást és kiváló EMC-teljesítményt garantálnak.

A MUV egy erre a célra épített katonai jármű, amelyet az IDV munkalovának, az M40E15-WM-nek természetes utódjaként fejlesztettek ki, és megfelel a katonai és a NATO szabványoknak, és jelentős előnyökkel jár az erősen iparosodott alkatrészekkel való fontos szinergiákból is.

A robusztus és rendkívül mobil MUV-t úgy tervezték, hogy megfeleljen a katonai felhasználók széles körű működési követelményeinek. A legfeljebb 7 tonnás össztömegű járművet 4 tonnás maximális hasznos teherbírásra tervezték. A motort kifejezetten megerőltető környezetben való működésre tervezték, beleértve a -32°C és +49°C közötti szélsőséges hőmérsékleteket is, és NATO-üzemanyagokkal is működhet.

A mobilitást tovább fokozza a központi/első/hátsó zárható differenciálművel ellátott állandó 4×4-es hajtás és a TLT-vel felszerelt váltómű, valamint a független első felfüggesztési rendszer torziós rúddal, amely biztosítja a kiegyensúlyozott terepen való mobilitást, kezelhetőséget és megbízhatóságot. . Az alkatrészek és a gyártás közösségének maximalizálásával a MUV-családon belül a logisztikai lábnyom csökken, ugyanakkor a rugalmasság javult a moduláris felépítmények bevezetésével, amelyek javítják a MUV alkalmasságát a különböző működési forgatókönyvekben.

Forrás:

https://defence-blog.com/swedish-army-to-get-thousands-tactical-vehicles-from-idv/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük