Sikeresen lezajlott a KAAN török nemzeti harci repülőgép második repülése Ankarában 2024. május 6-án. A repülőgép kifejlesztését a török ​​védelmi ipar elnöksége (SSB) kezdeményezte a Török Légierő Parancsnokság harci repülőgép-követelményének teljesítése érdekében. A repülőgépet a Turkish Aerospace Industries (TAI) fejlesztette ki.

Az SSB nyilatkozata szerint a KAAN 14 percig tartózkodott a levegőben, elérve a 10 ezer láb magasságot és a 230 csomós sebességet.

Mindössze egy héttel a KAAN vadászrepülőgép második tesztrepülése után a Turkish Aerospace Industries vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég 2028-ig 20 repülőgép szállítását tervezi.

Temel Kotil, a TAI (Turkish Aerospace Industries)vezérigazgatója azt állította, hogy a hazai gyártású török ​​KAAN repülőgép jobban teljesít majd, mint az F-35 Joint Strike Fighter.

„Az F-35 hat tonnát szállít; ez a gép pedig 10 tonna szállítására képes. Két hajtóműve van az F-35 egyetlen hajtóművéhez képest. A két hajtómű több tolóerőt jelent, a radarok pedig nagyobb távolságot sugároznak be.”

Az ilyen állításoknak rengeteg nacionalista háttere van. Törökország részt vett a Lockheed Martin által vezetett F-35-ös repülőgép-programban, török ​​cégek gyártották annak a repülőgépnek bizonyos alkatrészeit, de 2019-ben az Egyesült Államok felfüggesztette Törökország részvételét, mivel Ankara orosz S-400-as légvédelmi rendszereket vásárolt.

Az F-35 projektből való kizárás miatt Törökország nagy hangsúlyt fektetett a KAAN program fejlesztésére és gyártására. A repülőgép 2024 februárjában sikeresen végrehajtotta az első repülését.

„2028-ban 20 KAAN repülőgépet fogunk szállítani. 2030 és 2033 között sokkal többet szállítunk, és a török ​​flotta több száz KAAN repülőgépből áll majd” – mondta Kotil. Hozzátette, hogy a TAI is fejleszt és gyárt hajtóművet, és reméli, hogy 2028-2029-re helyi hajtóművekkel is repülheti a gépet.

A török ​​védelmi szakértő és a Hudson Intézet vezető munkatársa, Can Kasapoglu az év elején a Breaking Defense című lapnak elmondta, hogy a KAAN tervezési filozófiája az idők során jelentősen változott illetve fejlődött.

„A KAAN-t (korábban TF-X-et) egykor úgy tervezték, hogy légi felsőbbrendű eszköz legyen. Most ez egy többcélú repülőgép lesz” – mondta Kasapoğlu.

A kihívás, amellyel Törökországnak szembe kell néznie a hazai védelmi ipar fejlesztése érdekében, költséges. Még az olyan nemzetek is, mint az Egyesült Államok és Kína, exportlehetőséget keresnek, hogy segítsenek csökkenteni a termékek egységköltségét, ami különösen létfontosságú egy olyan ország számára, ahol az inflációs ráta olyan magas, mint Törökországban.

A KAAN esetében Kasapoğlu szerint Törökországnak exportlehetőségeket kell keresnie annak érdekében, hogy az egységköltség ne emelkedjen az egekbe, és az ár versenyképes legyen. Egy első lehetséges üzemeltető – Azerbajdzsán – 2023. júliusában már feltette a kezét, csatlakozott Törökország ötödik generációs vadászrepülőgép-programjához. Erdogan szerint ez a „szolidaritás új jele” a két ország között.  Törökország Pakisztánt jelölte meg másik lehetséges partnerként a programban.

„A teljes rendszer önálló előállítása pénzügyileg nem megvalósítható. Törökország a Turkiye exporton keresztül igyekszik fenntarthatóvá tenni védelmi ipart, mivel a nemzetközi együttműködés lehetőséget kínál a növekedés fenntartásához. A nemzetközi együttműködésben való részvétel azonban az autarkia rovására megy, és ez a kompromisszum nagyon nehéz döntéseket hozhat” – érvel az IISS (International Institute for Strategic Studies) közelmúltban közzétett jelentése.

Címkép: A KAAN repülőgép gurulás közben

Források:

Türkiye’s TAI to deliver 20 KAANs by 2028, says Kotil – Turkiye Newspaper

https://breakingdefense.com/2024/05/tai-exec-claims-20-turkish-kaan-fighters-to-be-delivered-in-2028

Turkey dubs 5th gen fighter ‘KAAN,’ sees other domestic aircraft milestones – Breaking Defense

Turkish 5th-gen fighter KAAN completes maiden flight – Breaking Defense

iiss_from-client-to-competitor-the-rise-of-turkiyes-defence-industry_01052024.pdf

One thought on “A KAAN török vadászgép második repülése”
  1. A török KAAN bizonyitja, hogy felismerték az élenjáró haditechnikai K+F fontosságát és megoldották az ehhez szükséges Hadmérnök gárda képzését. Ezt a fejlődést a török mérnök katonákkal, parancsnokokkal való személyes , találkozásaim, beszélgetéseim is megerősitik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük