https://defence-blog.com/ 2022. június 15. Írta: Dylan Malyasov

A francia-német védelmi technológiai csoport, a KNDS (KMW+NEXTER Defense Systems) bemutatta az Enhanced Main Battle Tank (EMBT) (vagyis Továbbfejlesztett Fő Harckocsi) kísérleti alvázát a párizsi Eurosatory 2022 védelmi kiállításon. Fotó: Ihor Skryhun

Amint azt a cég megjegyezte, az EMBT technológia-hordozó bemutatja a sikeres és eredményes francia-német együttműködés képességeit.

A KNDS szerint az Eurosatoryban bemutatott EMBT egy új kísérleti platform, amely egy 4 fős személyzeti koncepciót (2 fős torony, 2 fős alváz) tartalmaz, egy evolúciós 120 mm-es toronnyal, új generációs lőszerrel (Shard) és egy teljesen új és újrakonfigurálható MMI-vel.

(MMI: Man-Machine Interface – Ember-gép interfész)

Ez lehetővé teszi a dinamikus feladatkiosztást és az „innovatív legénységi koncepciók” tesztelését változó számú személyzeti állomással, beleértve a rendszerkezelő jelenlétét: a harckocsiparancsnok kognitív munkaterhelésére reagálva lehetővé teszi egy kiterjedt szenzor- és effektor-készlet teljes potenciáljának kiaknázását, miközben az AI-technológiák fejlesztése történik.

A platform egy modern erőforrást tartalmaz, digitális vezérléssel, amely lehetővé teszi a vezetékes vezérlést (driwe-by-wire), ami előfeltétele a távirányítású automatizált vezetési műveleteknek és az emberes/ember nélküli nélküli csapatmunkának.

A tornyon található 30 mm-es RCWS UAV elleni képességet képvisel.

Fentieken túl a vállalat bejelentette, hogy az EMBT készen áll az ASCALON (140 mm-es) és más tornyok jövőbeni integrációjára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük