A cseh RSBC Group cég megvásárolta az osztrák Steyr Arms lőfegyvergyártót. Erről a The Firearm Blog számolt be (lásd a lenti hivatkozást).

A fegyveripar számára mérföldkőnek számító lépésként a cseh RSBC Investment Group stratégiailag megvásárolta a STEYR ARMS-t, a tekintélyes osztrák lőfegyvergyártót, amely gazdag történelméről és robusztus termékcsaládjáról ismert.

Ez a 2024. április 23-án lezárult akvizíció jelentős konszolidációt jelent az európai védelmi szektorban, az RSBC Group immár a STEYR ARMS-t és az AREX-et is egy egységes vállalati keretben birtokolja.

A STEYR ARMS, amelynek öröksége 1864-ig nyúlik vissza, kulcsszereplővé nőtte ki magát a katonai és rendőrségi használatra szánt lőfegyverek gyártásában világszerte. A cég jelentős munkaerővel büszkélkedhet Ausztriában és az Egyesült Államokban, forgalom 2023-ban elérte a 45 millió eurót. Zászlós terméküket, a Steyr AUG-ot, világszerte számos katonai és különleges rendőri erő használja (és kiemelten szerepel a legnagyobb csapatokban).

A STEYR ARMS integrálása az RSBC portfóliójába, szó szerint egyik napról a másikra, az RSBC-t a fegyveripar jelentős szereplőjévé tette a világon.

A cseh fegyvergyártó pozíciója az elmúlt években már korábban is nagymértékben megerősödött a jelentős piaci részesedés megszerzése miatt, amely magában foglalta az amerikai Colt cég 2021-es 100%-os felvásárlását is.

Akkor az alábbiakat közölték:

„Aláírták a végleges megállapodást a Colt Holding Company LLC – az amerikai fegyvergyártó Colt’s Manufacturing Company LLC anyavállalata – 100%-os részesedésének megszerzéséről, valamint annak kanadai leányvállalata, a Colt Canada Corporation” – jelentette a  CZG sajtószolgálata.

E stratégiai lépés eredményeként a CZG jelentős további gyártási kapacitásra tett szert az Egyesült Államokban és Kanadában, és kibővíti globális ügyfélhálózatát.

Ez a helyzet most erősödött, hiszen a megállapodás keretein belül a cseh RSBC 100%-ban megkapja a Steyr Arms céget.

A cseh gyártó termékei iránt a világban nagy igény van, mivel a kiváló minőséget a kiváló ergonómiával és a gyári minták testre szabásával ötvözi.

A Česká Zbrojovka által gyártott puskákat a védelmi erők használják, és már sok pozitív értékelést kaptak.

Címkép: a Steyr Arms gyártóépülete Forrás: Steyr Arms weboldal (lásd a lenti forrásnál)

Forrás:

https://www.steyr-arms.com/en/company

https://www.thefirearmblog.com/blog/2024/04/24/arex-steyr-now-owned-czech-rsbc-investment-group

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük